Bezpieczeństwo w sieci
Zwiń
X
-
Bezpieczeństwo w sieci
Ma ktoś jakiś prosty program to monitringu jakie treści są oglądane/pisane na danym komputerze ?
Ma być łatwy i prosty - no i żeby nie był widoczny tak na pierwszy rzut oka - w sensie, żeby sam się nie odpalał i nie krzyczał że monitoruje, tylko żeby robił swojePozdrawiam
perfex
Octavia HTP
-
-
Zamieszczone przez perfexMa być łatwy i prosty - no i żeby nie był widoczny tak na pierwszy rzut oka - w sensie, żeby sam się nie odpalał i nie krzyczał że monitoruje, tylko żeby robił swoje
Trochę lepsze to już płatne:
Wizualny Nadzór to program polskiego autorstwa stworzony z myślą o kompleksowej kontroli komputerów w pracowniach kompu…
EuroFirma Mini Monitoring to aplikacja przeznaczona do kontrolowania poczynań użytkownika na komputerze. Program z powo…
najlepiej przetestować samemu co nam się podoba i ten wybrać bo taka opcja żeby nie był widoczny to jest niemal w każdym.O ortografie dba FF.
Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
Skoda Octavia & Audi A6
Komentarz
-
-
perfex, kogo potrzebujesz kontrolować? dziecko czy osobę dorosłą?
Keyloggery moim zdaniem to broń obosieczna, możesz nieświadomie komuś oddać hasła do swoich kont bankowych i pocztowych. No chyba, że sam chcesz poznać hasła do kogoś kont... :roll:Pozdrawiam,
Grzesiek
Była: O2@MY07@BXE / O2FL@MY10@BXE
Jest: O3@MY13@CHPA / B7@MY12@CFFB
Bartek "Dedon" 05.06.1988 - 07.08.2011[*]
Komentarz
-
-
Thundi, pod warunkiem, że keylogger przejdzie przez antyvira itp., ale Deo ma rację. W takich cudownych programach, często-gęsto są backdoor'y, więc lepiej uważać......nie ma to jak Octavia :drive:
>>> STOP PIJANYM KIEROWCOM!!! <<<
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Deoperfex, kogo potrzebujesz kontrolować? dziecko czy osobę dorosłą?
Keyloggery moim zdaniem to broń obosieczna, możesz nieświadomie komuś oddać hasła do swoich kont bankowych i pocztowych. No chyba, że sam chcesz poznać hasła do kogoś kont... :roll:
Dorastające dziecko ma być inwigilowane
Polecacie jakieś rozsądne rozwiązanie ?Pozdrawiam
perfex
Octavia HTP
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez westwi78Złe masz podejście - przede wszytkim pogadaj z dzieckiem o co chodzi, że go będziesz sprawdzał.
Nie inwigiluj, tylko zablokuj możliwość korzystania z niektórych serwisów np . benjaminem, vista ma też już kontrole rodzicielską.
Co chcesz osiągnąć przez inwigilacje?Pozdrawiam
perfex
Octavia HTP
Komentarz
-
-
Najcenniejszy towar. Informację Najpierw trzeba wiedzieć parę rzeczy i faktów na pewno by mieć dobre zaplecze do rozmów.
I może się okazać że potem będziesz żałował jak straci do Ciebie zaufanie na zawsze, skoro się okaże że bądź co bądź jego prywatność naruszać ( a ma do niej prawo).
No ale twoje dziecko , twój wybór.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez westwi78Najcenniejszy towar. Informację Najpierw trzeba wiedzieć parę rzeczy i faktów na pewno by mieć dobre zaplecze do rozmów.
I może się okazać że potem będziesz żałował jak straci do Ciebie zaufanie na zawsze, skoro się okaże że bądź co bądź jego prywatność naruszać ( a ma do niej prawo).
No ale twoje dziecko , twój wybór.Pozdrawiam
perfex
Octavia HTP
Komentarz
-
-
Rozsądnie i uczciwie. 'Opiekun dziecka' www.opiekun.pl
Można ustalić filtrowanie treści, blokowanie stron itp..
Ale można też (i jak tak zrobiłem - tu ta uczciwość) nie blokować adresów (bo przykład Benjamina to dowód na to, że to trudne zadanie. Benjamin to robi, ale nieudolnie, a i łatwo można jego blokady obejść)
Można też: logować adresy odwiedzanych stron internetowych, kontrolować dzienny czas korzystania z internetu, a także z wybraną regularnością wykonywać zrzuty ekranu.
Ja (miałem takie zadanie u znajomych) uprzedziłem dzieciaki o obecności programu, pokazałem, że zrzuty ekranu wykonane są w jakości która uniemożliwia odczytania treści stron, mejli itp ale pozwala ocenić 'rodzaj' oglądanych stron.
Oczywiście można nie mówić nic o zrzutach ekranu i ustawić im lepszą jakość.
Polecam do sprawdzenia, bo jest wersja demo, pełnej nie kupiłem - szukam czegoś darmowego raczej..
Powodzenia126p>Felicia1.3>Felicia1.3+lpg>OI 1.6 akl +(stag4) [lpg: miasto 11/100; trasa8/100]
Komentarz
-
-
Program "Motyl".
Co kilka minut robi zrzut ekranu i zapamiętuje. Będziesz mógł sobie przeglądnąć co oglądało, pisało Twoje dziecko. Sprawdzisz w ten sposób i to co pisze na GG i np. jego pocztę.
Można również po blokować parę rzeczy, jak i wpisać niedozwolone adresy. Tylko, że wtedy dziecko się dowie, że je szpiegujesz i będzie :bicsie
Komentarz
-
Komentarz